Exercise on Interjection with Explanation

1. Hurray! Our Eid vacation will start from today. Here, “Hurray” is a/an-
Correct Answer: Interjection
Explanation: কারণ “Hurray” দিয়ে এখানে আনন্দ প্রকাশ করা হচ্ছে এবং এটা sentence-এর বাকি অংশের সাথে ব্যাকরণগতভাবে সম্পর্কযুক্ত না।
2. There are mainly __ types Interjections.
Correct Answer: 6
Explanation: কারণ Interjection প্রধানতঃ ৬ প্রকার। যেমনঃ Interjections for Greeting, Interjections for Joy, Interjections for Approval, Interjections for Surprise, Interjections for Grief/Pain এবং Interjections for Attention।
3. Hey! Are you okay? Here. “Hey” is an-
Correct Answer: Interjection for Greeting
Explanation: : কারণ “Hey” দিয়ে এখানে you-কে সম্বোধন করে তার প্রতি হৃদয়ের সৌহার্দ্য বোঝানো হয়েছে।
4. Wow! This place is so beautiful. Here, “Wow” is an-
Correct Answer: Interjection for Joy
Explanation: কারণ “Wow” দিয়ে এখানে আনন্দ প্রকাশ করা হচ্ছে ।
5. Splendid! This dish is so delicious. Here, “Splendid” is an-
Correct Answer: Interjection for Approval
Explanation: কারণ “Splendid” দিয়ে এখানে বক্তার তীব্র সমর্থন বোঝানো হয়েছে।
6. Hey! What have you done? Here, “Hey” is an-
Correct Answer: Interjection for Surprise
Explanation: কারণ “Hey” দিয়ে এখানে বক্তার তীব্র বিস্ময় বোঝানো হয়েছে।
7. Ah! Today was really a bad day. Here, “Ah” is an-
Correct Answer: Interjection for Grief/ Pain
Explanation: কারণ “Ah” দিয়ে এখানে দুঃখ বোঝানো হয়েছে।
8. Look! The actor has arrived. Here, “Look” is an-
Correct Answer: Interjection for Attention
Explanation: কারণ “Look” দিয়ে এখানে দৃষ্টি আকর্ষণ করা হয়েছে।
9. ____! We have lost the game. Put the appropriate Interjection.
Correct Answer: Ah
Explanation: এখানে দুঃখ প্রকাশ করা হচ্ছে তাই “Ah” Interjection-টি ই প্রযোজ্য।
10. ______! You have done a great job. Choose the right Interjection.
Correct Answer: Brilliant
Explanation: কারণ এখানে বক্তার তীব্র সমর্থন বোঝানো হয়েছে।
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms of Service
© 2018 grammarbd.com All Rights Reserved.